CAMPUS REDINGENHOF PRESENTEERT: 

CONOR TURLEY UIT 2 MODERNE WETENSCHAPPEN-SPORT

 

Wat me opvalt aan Campus Redingenhof? Ik vind de band met de leraren en klastitularis heel open. Als ik een vraag heb, helpen ze me. In mijn vorige school werden leerlingen trouwens helemaal niet geholpen bij studieproblemen. Hier wel. Je krijgt ook verantwoordelijkheid en dat past beter bij me.

Mevrouw Van Vlasselaer is mijn lievelingsleerkracht. Ze geeft Engels en dat kan ik heel goed. Ik heb Ierse roots. Maar ze is gewoon ook een héél toffe leraar.

Volgend jaar wil ik op onze school Sportwetenschappen studeren. Mijn droom is later osteopaat te worden. Dat is een soort kinesist, met nog meer de nadruk op manuele therapie. Als beenderen en gewrichten niet soepel bewegen, heeft dat invloed op je hele gezondheid.  Daaraan wil ik werken.

Rope skipping is mijn voornaamste hobby. Dat doe ik zeker vijf keer per week. Er zijn verschillende disciplines bij touwspringen. Als je het individueel met een soort ijzeren touw doet, gaat het vooral om snelheid halen.  Freestyle, in team of alleen, betekent dat je een eigen choreografie uitwerkt. Je haalt allerlei kunstjes uit: salto’s, handstand…  Bij Dubbel Dutch werk je met twee touwen, met één of twee springers.

Ik ben vice-Belgisch kampioen Rope skipping individueel. En met ons team waren we vorig jaar vierde op het WK in Hongkong. Dit jaar ben ik derde geworden met mijn  team op het EK in Duitsland. Daar ben ik ook Europees kampioen geworden met het onderdeel 2 single rope. Mijn club heet Skippies. We trainen in CC De Borre in Bierbeek. Meer info vind je op onze site www.skippies.be.

 

 Vind jij Conor ook inspirerend? Vertel het hem hier.